Updaten naar 6.3.5.3 - GeoVisia Online

Wanneer geüpdatet wordt naar GeoVisia Office 6.3.5.3 en nog geen gebruik gemaakt wordt van GeoVisia Online 6.3.5.3 moet ook GeoVisia Online geüpdatet worden. Afhankelijk van de versie die je nu gebruikt is de manier van updaten verschillend.

Belangrijk!

• Situatie 1: Heb je al GeoVisia 6.3.5.0 en wil je updaten naar 6.3.5.3? Je kan GeoVisia Online updaten.
  • Situatie 2: Heb je GeoVisia 6.3.3.x of 6.3.4.x? Dan is het updaten van GeoVisia Online bij deze release wat complexer dan bij eerdere updates. Er moeten aanpassingen doorgevoerd worden die niet geautomatiseerd uitgevoerd kunnen worden. Deze aanpassingen zijn nodig omdat er vanwege de AVG, extra beveiligingsmaatregelen toegepast moeten worden.Een deel van de update van GeoVisia Online pakken we daarom projectmatig op. Neem contact op met het Service Center voor extra informatie en om de update in te laten plannen.Let op! Als GeoVisia Office geüpdatet wordt kan er geen gebruik gemaakt worden van GeoVisia Online zolang deze niet volledig geüpdatet is. Houd hier rekening mee bij het plannen en uitvoeren van de update.

Van te voren

De Oracle 12 cliënt die GeoVisia Online nodig heeft is afhankelijk van de Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable. Deze moet geïnstalleerd zijn op de Webserver.

Installeer de Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable.

Microsoft Visual C++ 2010 – x64

Microsoft Visual C++ 2010 – x86

Installeren en configureren

1. In de huidige installatie van de GeoVisia Online staan instellingen in het configuratiebestand die overgenomen moeten worden in het configuratiebestand van de nieuwe installatie. Het configuratiebestand (Web.Config) staat in de installatiemap van GeoVisia Online op de Webserver.

Maak een kopie van het configuratiebestand van de huidige installatie van GeoVisia Online.

2. Download het ZIP-bestand met de installatiemap voor GeoVisia Online 6.3.5.3. Pak het ZIP-bestand uit.

GV Online 6.3.5.3 – x86
    GV Online 6.3.5.3 – x64

3. Maak de bestaande installatiemap voor GeoVisia Online leeg.

4. Kopieer de inhoud van het uitgepakte ZIP-bestand naar de bestaande installatiemap.

5. Open het configuratiebestand (web.Config), dat in de installatiemap van GeoVisia Online staat.

Open ook het kopie-configuratiebestand dat je gemaakt hebt in stap 1.

De configuratiebestanden kunnen geopend worden met bijvoorbeeld Kladblok of Notepad.

6. In het configuratiebestand van GeoVisia Online 6.3.5.3 staan een aantal standaardinstellingen. In het kopie-configuratiebestand staan hier mogelijk andere, klantspecifieke, instellingen.

Vervang de standaardinstellingen door de klantinstellingen. Let op! Vervang alleen de, in rood aangegeven, klantinstellingen in onderstaande regels.

<!– config setttings to the portal database — />
    <add key=”GeoVisiaDbKind” value=”klantwaarde“/>
    <add key=”GeoVisiaDbDataSource” value=”klantwaarde />
    <add key=”GeoVisiaDbFile” value=”klantwaarde />
    <add key=”GeoVisiaDbServer” value=”klantwaarde />
    <add key=”GeoVisiaDbPort” value=”klantwaarde />
    <add key=”GeoVisiaDbDatabaseName” value=”klantwaarde />
    <add key=”GeoVisiaDbService” value=”klantwaarde />
    <add key=”GeoVisiaDbSchema” value=”klantwaarde />
    <add key=”GeoVisiaDbUserName” value=”klantwaarde” />
    <add key=”GeoVisiaDbPassword” value=”klantwaarde />

<!– GeoVisia Online Server License — />
    <add key=”GeoVisiaLicentie” value=”C:\ProgramData\DataQuint\GeoVisia\GV6OnlineServer.lic />

<!– GeoVisia Online Session TimeOut default 60 minutes — />
    <!– Make sure to change <sessionState mode=”InProc” timeout=”60″ /> timeout — />
    <add key=”GeovisiaSessionTimeout” value=”60 />

<!– GDP Oracle Parallelize toggle enables parralel query’s — />
    <add key=”GDP_DISABLE_ORACLE_PARALLELIZE” value=”true />

Belangrijk!

Vervang NIET het hele configuratiebestand. Vervang alléén de klantinstellingen in de aangegeven regels!

7. Sla het aangepaste configuratiebestand op.

8. Herstart de Application Pool in IIS om de wijzigingen door te voeren.

Eigenschappen

Article ID 2609
Laatst bijgewerkt 06 september 2019