Updaten naar 6.3.5 - Synchronisatie Service

Wanneer geüpdatet wordt naar GeoVisia of GBI 6.3.5 en gebruik gemaakt wordt van synchronisatie moet ook de Synchronisatie Service geüpdatet worden.

• Synchronisatie Service 6.3.5 kan naast een oudere versie van de Synchronisatie Service geïnstalleerd worden.

Installeren en configureren

1. In de huidige installatie van de Synchronisatie Service staan instellingen in het configuratiebestand die overgenomen moeten worden in het configuratiebestand van de nieuwe installatie. Het configuratiebestand (DataQuint.Synchronization.Service.exe.Config) staat in de installatiemap van de Synchronisatie Service.

Maak een kopie van het configuratiebestand van de huidige installatie van de Synchronisatie Service.

2. De Synchronisatie Service kan in Windows op een bepaalde manier geconfigureerd zijn. Deze instellingen moeten overgenomen worden in de configuratie van Synchronisatie Service 6.3.5.

1. Bekijk deze instellingen door de Services te openen.
    2. Klik met rechtermuisknop op de Synchronisatie Service en open het Eigenschappenscherm.
    3. Noteer de instellingen bij het Service account en eventuele startparameters.
  3. Download de Synchronisatie Service 6.3.5 MSI en installeer de service.

Synchronisatie Service 6.3.5.0 – x86
    Synchronisatie Service 6.3.5.0 – x64

4. Open het configuratiebestand (DataQuint.Synchronization.Service.exe.Config), dat in de installatiemap van Synchronisatie Service 6.3.5 staat.

Open ook het kopie-configuratiebestand dat je gemaakt hebt in stap 1.

De configuratiebestanden kunnen geopend worden met bijvoorbeeld Kladblok of Notepad.

5. In het configuratiebestand staan een aantal regels onder het kopje <appSettings>. In het configuratiebestand van Synchronisatie Service 6.3.5 staan hier standaardinstellingen. In het kopie-configuratiebestand staan hier mogelijk andere, klantspecifieke, instellingen.

Vervang de standaardinstellingen door de klantinstellingen. Let op! Vervang alleen de, in rood aangegeven, klantinstellingen in onderstaande regels.

<appSettings>
    <add key=”port” value=”10095” />
    <add key=”host” value=”localhost” />
    <add key=”log” value=”%Temp%” />
    <add key=”StoragePath” value=”%Temp%” />

Belangrijk!

Vervang NIET het hele configuratiebestand. Vervang alléén de klantinstellingen in de aangegeven regels!

6. Sla het aangepaste configuratiebestand op.

7. Configureer Synchronisatie Service 6.3.5

1. Open de Services.
    2. Klik met rechtermuisknop op de Synchronisatie Service 6.3.5 en open het Eigenschappenscherm.
    3. Pas de configuratie van het Service account en eventuele startparameters aan op basis van de bij stap 2 genoteerde gegevens.

Eigenschappen

Article ID 2610
Laatst bijgewerkt 06 december 2018